Aytı İnşaat & Mimarlık Mimar İbrahim Aytı tarafından 1969 yılında bir aile şirketi olarak kurulmuştur ve Bursada sayısız proje yapmıştır. 1999 yılında Y. Mimar Serhat Aytı’nın da katılmasıyla Bursa ve Bodrum lokasyonlarında önemli işlere imza atılmıştır. 1969 yılından bu yana inşaat sektörünün önemli bir şirketi olarak faaliyet gösteren Aytı yüklendiği misyonun bilincinde hizmet vermektedir.

Firma bünyesinde mimari tasarım, proje ve geliştirme, inşaat, taahhüt ve müteahhitlik adına verimli işler yapılmaktadır. Modern, yaşanabilir, sürdürülebilir mekanlar oluşturmayı ana faaliyet alanı olarak belirleyen Aytı, bu doğrultuda çevresi ve doğasıyla bütünleşmiş; estetik, yaşanabilir yerleşim birimlerinin üretilmesi için alternatif planlar üretip hayata geçirmektedir. Firmanın güncel projelerinden olan Aytı Dikencik Resort 2015 yılı ‘’ EN İYİ SİTE VE PEYZAJ ALAN’’ ödülünü alarak firmanın kalitesini kanıtlamıştır.


Aytı İnşaat & Mimarlık 55 yılın üzerinde tecrübesi ve sektörde çıtayı yükselten heyecanı ile yeni yapılar inşa etmeye devam etmektedir.